•  

   

   

  BAAN TOWER

   

   

   

 • De Baan Tower wordt een nieuwe landmark in Rotterdam. De toren is ontwikkeld in samenwerking met RED Company en Martens Aannemingsbedrijf en ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. Met de compacte afmetingen en een hoogte van 150 meter, zal de Baan Tower de slankste woontoren worden van Europa.

   

  De Baan Tower, gelegen aan de Baan nabij de Witte de Withstraat, bestaat uit ongeveer 145 huur- en koopappartementen, variërend van compacte en complete lofts voor starters, ruime woningen voor gezinnen en luxeappartementen. De woonverdiepingen kenmerken zich door royale ramen met groots uitzicht over Rotterdam. De middelgrote en grote woningen hebben een ruime, beschutte buitenruimte met zicht op de stad. De toren wordt bekroond door een aantal penthouse verdiepingen.

   

  In de 5 meter hoge plint van de Baan Tower komt naast de ruime entree van de woningen ook een bistro. De bistro brengt niet alleen levendigheid in het Baankwartier, maar zal ook take-out verzorgen voor bewoners en omwonenden. Door het open karakter van de plint past deze goed bij de pandsgewijze structuur van de wederopbouw architectuur in het gebied. De toren wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit van afwerking. De gevel is van donkergrijs natuursteen met geanodiseerde aluminium kozijnen en travertijn natuurstenen details in de plint.

   

  Architect: Powerhouse Company

   

  Status: Start bouw 2017

   

  Oplevering: Medio 2019

   

  Zie de website voor meer informatie

   

  Beelden: © Peter Schmidt en Powerhouse Company