•  

   

   

  THE JOAN

   

   

   

 • Soort

  Creatieve bedrijvigheid en parkeren

  Omvang

  15.000m2

  140 parkeerplekken

  Planning

  2017 tot 2019

  Status

  In ontwikkeling

 • Being Development en Steengoed BMA ontwikkelen een duurzaam gebouw aan de Joan Muyskenweg 28-32 dat creatieve bedrijven een innovatieve werkplek biedt. Het concept is tot stand gekomen in nauwe samen- werking met OZ Architecten en Cushman & Wakefield en broedplaatsontwikkelaars Erwin Schuster en Micha Wijngaarde.

   

  The Joan zal, zoals alle projecten van Being Development, duurzaam worden gebouwd. Kenmerkend voor het uiterlijk van The Joan is de open structuur. Naast de grote atria en de houten dwarsverbanden die de gevel sieren, zal vanaf de A10 een transparant, licht en opvallend gebouw verschijnen. The Joan zal daarnaast faciliteren in ‘groene’ experimenten waaronder urban farming: de mogelijkheid om middels inpandige- en dakkassen experimenteel te telen.

   

  The Joan heeft een oppervlakte van circa 15.000 m2 VVO. Door de flexibele indeling kunnen bedrijven van diverse orde en grootte zich er vestigen. Naast een plek voor creatieve bedrijvigheid heeft The Joan ook een sociaal karakter. In de plint van het gebouw worden innovatieve horeca partijen uitgenodigd om levendigheid en reuring naar het gebied te brengen. Hierbij kunnen partijen gebruik maken van de kassen op het dak. In combinatie met een makerslab dat is geïnitieerd door Erwin Schuster (Ambachtelijke Broedplaats Cruquius Gilde) en Micha Wijngaarde (Contact Amsterdam, Stork- en Hemburgterrein), wordt de transitie naar een levendige stadsentree binnenkort al gestart.

   

  Architect: OZ

   

  Zie de website voor meer informatie